Het verhaal achter Naru's

 

 

Minou

  • FGA Gecertificeerd gemmoloog (GEM-A course Nederlands Edelsteen Laboratorium, Leiden)
  • Geboren en getogen Brabantse
  • Heeft de basistechnieken van het traditionele goudsmeden aangeleerd gekregen door Narayan’s familie

Narayan

  • HRD Gecertificeerd Diamond Grader
  • Geboren en opgegroeid in Kathmandu (Nepal) en in 2014 verhuisd naar Nederland
  • Komt uit een echte goudsmidsfamilie, waar het ambacht al generaties lang wordt overgedragen van vader op zoon

Why we love what we do?

“Het verzamelen van edelstenen is onze gezamenlijke passie en het biedt ons de mogelijkheid om het beste uit onze werelden te combineren” 

Ons verhaal

Narayan is geboren en opgegroeid in Kathmandu en komt uit een familie van traditionele goudsmeden waarbij dit vakmanschap al generatielang wordt doorgegeven van vader op zoon. Zijn grootvader was zelfs de goudsmid van de koning van Nepal sinds begin jaren ’50. Met deze achtergrond is het werken met edelmetalen en edelstenen vanzelfsprekend voor Narayan, het is hem met de paplepel ingegoten!

Hoewel Minou niet is opgegroeid in deze branche, is de fascinatie er al wel van jongs af aan. Al op jonge leeftijd ontstond de wens om goudsmid te worden en tijdens de middelbare schooltijd is Minou al eens naar de Open Dag van de Vakschool in Schoonhoven geweest. Uiteindelijk toch gekozen voor een andere studierichting en daarmee is deze droom jarenlang uit het zicht verdwenen…

In 2012 ontmoetten we elkaar via-via in Nepal terwijl Minou aan het backpacken was door Zuidoost-Azië. Meteen was er een klik! We zagen elkaar bijna dagelijks en al snel ontstond een traditie om op zoveel mogelijk plekken momo’s te proeven om te testen waar de lekkerste worden gemaakt. Mocht je ze niet kennen, dit zijn gestoomde dumplings en zeker een aanrader! Na uiteindelijk een maand in Nepal te zijn geweest, is Minou dan toch weer verder getrokken om de laatste weken van haar reis met een vriendin door Thailand, Laos en Cambodja te trekken om vervolgens terug te gaan naar Nederland.

Eenmaal thuis aangekomen van haar backpackreis van zeven maanden, duurde het niet lang voordat Minou weer een enkeltje boekte richting Nepal. Ze was verliefd geworden op dit prachtige land…. en Narayan! Hier kwam ze weer in aanraking met haar passie voor het maken van sieraden en kreeg ze de kans om als leerling aan de slag te gaan in de familiewerkplaats om zo de basistechnieken van dit traditionele vakmanschap te leren. De eerste opdracht was: ‘Maak een lange draad uit een stuk zilver van 3 x 1 cm met alleen een hamer, blaaspijp en petroleumlampje’. Hierbij was het gebruik van een trekbank of gasbrander niet toegestaan; het moest met de hand gedaan worden! Het kostte me drie dagen (en veel bloedblaren) om het eindelijk onder de knie te krijgen!

Uiteindelijk besloten we in 2014 om samen terug te gaan naar Nederland om ons hier te settelen. In de eerste jaren hier heeft Narayan zijn inburgeringsexamens en rijbewijs behaald, kochten we ons eerste huis en in 2017 werden we zelfs gezegend met de komst van onze zoon Milan! Toch bleef het altijd kriebelen om een eigen bedrijf te starten, zeker gezien onze gezamenlijke passie voor het vak… In 2021 hebben we eindelijk de stap genomen en met de start van Naru’s hebben we de kans om samen te werken en onze dromen eindelijk na te jagen! Inmiddels heeft Minou de Gem-A opleiding afgerond en zijn we in blijde verwachting van ons tweede kindje. 

Als we zo erop terugkijken, is het grappig om te zien hoe onze paden elkaar hebben gekruist en hoe de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plaats zijn gevallen. Alsof het voorbestemd was?!

Zo, dit is dus het verhaal achter Naru’s in een notendop. Het lijkt ons super om ook jouw verhaal te horen!

Onze missie

Naru’s levert unieke en bijzondere edelstenen aan goudsmeden en juweliers. Met Naru’s kunnen wij onze gezamenlijke interesse en passie voor edelstenen, juwelen en reizen perfect combineren. In de zoektocht naar nieuwe edelstenen proberen we zo dicht mogelijk bij de bron te komen, voor een eerlijke handel tegen een eerlijke prijs (fairtrade).  

Onze kracht is dat wij elkaar aanvullen; ieder van ons heeft zijn eigen kwaliteiten. Narayan met zijn connecties en achtergrond en kennis vanuit Nepal en Minou met haar creativiteit, doorzettingsvermogen en marketing- & sales achtergrond.

We willen onze klanten binden door te investeren in een langdurige relatie op basis van vertrouwen. Persoonlijk contact staat voorop door met onze collectie naar onze klanten toe te komen. Zo kunnen zij op hun gemak de collectie bekijken, voelen en ervaren, zonder dat zij hun werkplaats of atelier hoeven te sluiten.

We kijken ernaar uit je persoonlijk te ontmoeten!

We hebben nu een deel van ons verhaal gedeeld en we zouden het tof vinden om jou ook te leren kennen en jouw verhaal te horen onder het genot van een bak koffie of thee. Gewoon voor de gezelligheid, uiteraard zonder verplichtingen. Van daaruit kunnen we kijken of het klikt en hoe we kunnen samenwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat vertrouwen en wederzijds begrip de basis vormen voor een langdurige zakelijke relatie.